Over het project

Recyca staat voor Recycling Cartridges en is, sinds 2001, gespecialiseerd in het opkopen van originele inkt- en tonercartridges.

Na een grondige visuele en elektronische controle worden de ingezamelde cartridges op de internationale markt verkocht aan erkende revisiebedrijven. Deze bedrijven hervullen of reviseren de zogenaamde “empties” en verkopen ze, onder een gecommercialiseerd label, terug aan bedrijven en particulieren.

Op deze manier zorgt Recyca er jaarlijks voor dat ruim 500.000 cartridges niet als chemisch afval terechtkomen in de verbrandingsoven en zo ons milieu onnodig vervuilen. In België steunt de OVAM deze activiteiten en heeft zij Recyca begin 2003 officieel erkend als overbrenger van lege inktpatronen en printafval.

Recyca tracht nationaal zoveel mogelijk inktpatronen te verzamelen via bedrijven. In samenwerking met scholen en verenigingen wordt ook de particuliere markt aangesproken door middel van daarvoor speciaal ontwikkelde collectieprogramma’s.

Met de bedoeling een totaaloplossing te bieden, haalt Recyca gratis zowel de patronen voor printers en faxen, als de vullingen van kopieerapparaten af. Voor de herbruikbare types betaald Recyca zelfs een aantrekkelijke vergoeding.

Neem gerust even een kijkje op de website die als doel heeft een louter informatieve en interactieve tool te zijn voor iedereen die met Recyca meewerkt.